Expositie kerstwerken J.W. Ooms

Expositie Religieuze tekeningen, Kerstboeken en Kerstverhalen te zien tot en met 26 januari 2019 in de Oomskamer in museum Het Voorhuis

In de Oomskamer in museum Het Voorhuis, Koekoekspad 1 te Bleskensgraaf is de expositie Religieuze tekeningen, Kerstboeken en Kerstverhalen te zien tot en met 26 januari 2019.
Johannes Willem ( Jo ) Ooms is door verschillende kunstenaars beïnvloed. Zo werd hij op het gebied van het schilderen tijdens zijn periode dat hij in Soest woonde o.a. beïnvloed door zijn beroemde buurman Johan Herman Isings. Dit is zichtbaar bij de religieuze pentekeningen die tentoongesteld worden.
Jo Ooms heeft naast de vele streekromans die hij heeft geschreven ook veel kerstboeken zelf geschreven of heeft aan het samenstellen van kerstboeken zijn bijdrage geleverd.
Enkele titels van zijn ( jeugd- ) boeken werden als geschenk bij het verlaten van de zondagsschool aan de kinderen meegegeven.
Naast het schrijven van kerstboeken heeft Ooms ook heel veel losse kerstverhalen geschreven. Deze werden in christelijke tijdschriften gepubliceerd. Bekende bladen waren destijds o.a. : De Spiegel; Kind en Evangelie; Centraal Weekblad; De Soldatenkrant, etc. Ook in de diverse kerkbodes zijn kerstverhalen van Ooms opgenomen.
De Oomskamer in museum Het Voorhuis is gevestigd in Boerderij Gijbeland, Koekoekspad 1 in Bleskensgraaf. Het museum is gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk. Entree is 2 euro.
Openingstijden: elke zaterdag en iedere derde dinsdag van de maand van 14.00 tot 16.30 uur.
Groepen op afspraak tel. 0184-641629 of 0184-422749.
Bezoekadres: Koekoekspad 1 in Bleskensgraaf.
Internet www.jwooms.nl en www.binnenwaard.nl.

 

Datum

Startdatum
10 december 2018
Einddatum
26 januari 2019

Locatie

Naam
Oomskamer Boerderij Gijbeland
Adres
Koekoekspad 1
Plaats
2971 BM Bleskensgraaf

Andere activiteiten

Binnenkort op de agenda